Kaas: harde kazen

Bij Catharinadal vind je nu al een groot gamma aan harde kazen en daar komen er vooharde kazenrdurend bij.

De meeste van onze harde kazen worden van koemelk gemaakt maar we hebben ook heerlijke harde schapen- en geitenkazen. Bij de kruidenkazen voegen we hier natuurlijke smaakmakers als komijn of honingklaver aan toe.

We verdelen de harde kazen hier in twee categorien: natuurkazen en kruidenkazen, maar je zou ze ook volgens leeftijd kunnen indelen.

 

 

Momenteel vind je volgende harde kazen in ons gamma:

Natuurkazen
Jong 5 weken
Jong-belegen 2 tot 4 maanden
Belegen 4 tot 7 maanden
Sterk belegen 7 tot 11 maanden
Oud 11 tot 15 maanden
Brokkel overjarig, 3 tot 4 jaar
Gheene Bempden belegen, zachtzuivel met zwarte korst. Genoemd naar de plaatsnaam waar 700 jaar geleden Catharinadal gelegen was.
Tomp magere harde raspkaas. minimaal 1 jaar oud maar soms tot 4 jaar oud
Grote gaten boerenkaas zoetige, zachte volsmakende grote gaten kaas, meestal belegen maar soms ook als oude kaas voorradig
Belegen kaas zuidfrans ontstaan op een bruiloft toen kaasmaker Peter een kaasmakende tante van de bruid ontmoette. Pittige zure kaas met scheurtjes in het zuivel.
Jong kaasje 1 kg Jonge kaas in handig formaat
Broodkaas Makkelijk houdbare kaas van 2.5 kg. Verkrijgbaar in jong, jong-belegen, belegen en mager. Met een broodkaas heb je altijd beleg in huis!
Magere kaas 3/4 magere melk, 1/4 volle melk. Te verkrijgen in jong tot belegen, met bieslookmengeling, tuinkruiden en komijn.
   
Kruidenkazen
Vuurkaas met cayennepeper
Honingklaverkaas met honingklaver
Komijnkaas met komijnzaadjes
Mosterdkaas met gele en bruine mosterd
Peperkaas met groene pepers en zwarte peper
Daslookkaas met daslook
Tuinkruidenkaas met 15 verschillende kruiden uit de tuin
Gember-mierikswortel met gember, mierikswortel, paprika, knoflook, ui
Notenkaas met amandel, hazelnoot, walnoot, cashew, pecan en fenegriek
Nagelkaas met kruidnagel
Brandnetelkaas met brandnetelblad
Kastanjekaas met kastanjes
Lookkaas met knoflook
Olijvenkaas met groene en zwarte olijven en een vleugje look
Bieslookkaas met bieslook
Trappistkaas met trappist Achel