Alle roodschimmelkazen van Catharinadal zijn gewassen met Achelse trappist. Om de twee dagen worden de kazen bevochtigd en ingesmeerd met een oplossing van pekel met trappist. Dat is om schimmelgroei te beperken en om de roodbacteriën te laten ontwikkelen die de kazen een specifieke geur, kleur en smaak geven. Het restant van de trappist wordt genuttigd door de kaasmaker.

Gewassen korstkazen
Gewassen korstkazen

BEKIJK ONZE KAASSOORTEN

Als kaas voor jou een beet mag hebben, stellen we je graag onze harde kazen voor. 

Het zachtekazenassortiment biedt voor elk wat wils. Je vindt er eerlijke, ambachtelijke kazen met een zachte, pittige of romige smaak.

Bij ons vind je verse kazen gemaakt van zowel koemelk als van geiten- en schapenmelk.

Wij verwennen je smaakpapillen met een mooi assortiment dieetkazen dat voldoende variatie biedt op het vlak van smaak en rijpingstijd (jong, belegen of oud).

Onze geiten- en schapenkazen hebben een aparte en typische smaak.

Schimmels breken het melkzuur in de kaas af en geven de kaas een zachtere structuur.