Het verschil tussen harde en zachte kazen zit hem in de rijpingsduur en het vochtgehalte.

Zachte kazen zijn smeuïg en hebben een hoger vochtgehalte.
Dit komt omdat ze minder of helemaal niet geperst worden en de wrongel nog veel melkwei bevat.
Zachte kazen zijn kort gerijpt en de rijping verloopt vaak in aanwezigheid van schimmels of de roodbacterie.

Het zachte-kazen-assortiment van Catharinadal biedt voor elk wat wils. Je vindt er eerlijke zachte ambachtelijke kazen met een zachte, pittige of romige smaak.

Zachte kazen

Het zachte-kazen-assortiment  biedt voor elk wat wils. Je vindt er eerlijke zachte ambachtelijke kazen met een zachte, pittige of romige smaak.

Zachte kazen

Het zachte-kazen-assortiment van Catharinadal biedt voor elk wat wils.
Je vindt er eerlijke zachte ambachtelijke kazen met een zachte, pittige of romige smaak.

BEKIJK ONZE KAASSOORTEN

Als kaas voor jou een beet mag hebben dan stellen we je graag onze harde kazen voor. 

Het zachte-kazen-assortiment  biedt voor elk wat wils. Je vindt er eerlijke zachte ambachtelijke kazen met een zachte, pittige of romige smaak.

Bij ons vind je verse kazen gemaakt van zowel koemelk als van geiten- en schapenmelk.

Wij verwennen je smaakpapillen met een mooi assortiment dieetkazen dat voldoende variatie biedt op het vlak van smaak en rijpingstijd (jong, belegen of oud).

Onze schapen-en geitenkazen hebben een aparte en typische smaak.

Schimmels breken het melkzuur in de kaas af en geven de kaas een zachtere structuur.