KAAS MAKEN - Initiatie cursus kaas maken voor groepen vanaf twaalf personen.
Na een korte en bondige uitleg over de verwerking van melk tot kaas, kun je je nieuw verworven kennis gebruiken bij het bereiden van je eigen kaas. Met deskundige hulp van de kaasboer zelf, probeer je alle stappen van het kaasmaken zelf uit.
Je leert tijdens deze sessie van drie uur niet alleen kaas maken. Je kunt ook andere producten van Catharinadal proeven en je mag je eigengemaakte kaas mee naar huis nemen. Die kun je de volgende zes weken dan verder behandelen volgens de regels van de kunst. Na die periode kun je genieten van een mooie, lekkere jonge kaas van Catharinadal uit Achel.
Iedere persoon maakt zijn eigen kaasje.
Ondertussen ook het woordje geschiedenis over 't Catharinadal en het kaasmaken bij het proeven van een stukje kaas.
Prijs: € 40 per persoon (minimumprijs twaalf personen, aansluiten bij een andere groep is niet mogelijk)
Duur: drie uur
Wanneer:
-namiddag: woensdag, donderdag vrijdag (startuur tussen 13:30u-14:30u)
-Hele dag: zaterdag (startuur tussen 09:00u-10:00u en 12:30u-13u:30)
-Geen worshop: maandag, dinsdag en zondag
Omdat we bij de kaasmakerij onvoldoende parkeerplaatsen hebben, vragen we je om te parkeren op het Michielsplein (centrum - 5 minuten wandelen).